Belvedère dakkapel vergunningsvrij

Vòòr het bestellen van een Belvedère dakkapel is het van belang dat u de vergunningscheck doet.

Belangrijk!

Bij de start van de vergunningscheck is het van belang dat u de categorie "Dakramen" aanvinkt. De Belvedère dakkapel valt onder deze categorie omdat het niet meer uitsteekt dan 60 cm boven het dakvlak.

Vergunning voor velux dakkapel

Wanneer vergunningsvrij??

Wat is de afstand tussen de randen van de Belvedère dakkapel en de zijkanten, onder- en bovenzijde van het dak?

(A) mag niet minder zijn dan 0,5 meter

Meet rondom de dakkapel de afstand (a) in een rechte lijn van de randen van de dakkapel tot de randen van het dak. Bij rijtjeshuizen en twee-onder-een-kapwoningen geldt de grenslijn tussen de woningen als zijrand van het dak.

Bij montage in het achterdakvlak is de Belvedère dakkapel nagenoeg altijd vergunningsvrij te plaatsen (controleer dit wel altijd vòòr opdracht). 
Bij montage in het voor- of zijdakvlak gelden mogelijk extra welstandseisen. Of dit voor u van toepassing is komt ook naar voren als u de vergunningscheck doet. De welstandeisen kunt u vinden in de Welstandsnota van uw gemeente. 

Vergunning velux dakkapel

 

veluxofferte aanvraag

De prijzen weergegeven op deze website dienen slechts als indicatie. De offerte die deze prijzen bevat is geen concreet aanbod. AVW Dakramenspecialist zal op basis van deze aanvraag een officiële offerte opstellen en deze naar u verzenden. Slechts deze laatste officiële offerte kan als een aanbod worden beschouwd, welke u kunt aanvaarden. De algemene voorwaarden zijn van toepassing

Copyright AVW Dakramenspecialist 2024

Ontwerp: Realisatie: